Tel: +359 878 805088
E-mail: info@taxirusebucharest.com

București (română: București) este municipalitatea capitală, centru cultural, industrial și financiar din România. Este cel mai mare oraș din România,

situat în sud-estul țării. Se află pe malurile râului Dâmbovița, la mai puțin de 70 km (43,5 mi) nord de fluviul Dunărea.

Bucureşti a fost menționat pentru prima dată în documente în 1459. A devenit capitala România în 1862 și este centrul de mass-media românești, cultură și artă. Arhitectura sa este un amestec de istoric (neoclasic), interbelic (Bauhaus si Art Deco), era comunistă și modernă.

Bucureşti este orasul 6 cea mai mare din Uniunea Europeană de către populație în limitele orașelor, după Londra, Berlin, Madrid, Roma și Paris.

Punct de vedere economic, Bucurestiul este cel mai prosper oraș din România și este unul dintre principalele centre industriale și noduri de transport din Europa de Est. Orașul are facilități de mare convenție, institute de învățământ, locuri culturale, "arcade comerciale" tradiționale și zone de agrement.

În perioada dintre cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă a orașului și gradul de complexitate al elitei sale Bucureștiul a câștigat porecla de "Micul Paris" (Paris Micul).

Cu toate clădirile și cartierele din centrul istoric al orașului au fost grav avariate sau distruse de război, cutremure și deasupra programului de sistematizare tuturor lui Nicolae Ceaușescu, mulți au supraviețuit. In ultimii ani, orașul a cunoscut un boom economic și cultural.

Conform datelor recensământului 2011, 1,883,425 locuitori trăiesc în limitele orașului, o scădere față de cifra înregistrată la recensământul din 2002. Mediul urban se extinde dincolo de limitele Bucurestiului propriu-zis și are o populație de aproximativ 1,9 milioane de oameni. Adăugarea de orașele satelit în jurul zonei urbane, zona metropolitană propusă de București ar avea o populație de 2,27 milioane de oameni. Potrivit Eurostat, București are o zonă urbană mai mare de 2,151,880 rezidenți. Potrivit datelor neoficiale, populația este mai mult de 3 milioane.