Tel: +359 878 805088
E-mail: info@taxirusebucharest.com

Някои от известните нискотарифните компании, опериращи на летище Хенри Коанда в Букурещ.

BLUE AIR

Стартирала на 13ти декември 2004, BLUE AIR е първата румънска авиокомпания със 100% частен капитал. Компанията е основана с желание да създаде безопасни, комфортни и достъпни полети. Това е било повратна точка - за пръв път в Румъния, компания предлага на пътници евтини полети до най-важните дестинации в Европа.

Официален уебсайт - www.blueairweb.com

TAROM

TAROM е създадена на 18ти септември 1954 и няколко години по-късно вече оперира до почти всички европейски страни. На 25ти юни 2010 TAROM се присъединява към SkyTeam, глобален алианс, предоставящ на клиентите на присъединените авиолинии достъп до широка глобална мрежа с повече дестинации, по-голяма честота и повече връзки. Настоящем компанията оперира по 50 собствени дестинации, както и по дестинации, обслужвани от нейните партньори.

Официален уебсайт - www.tarom.ro

WIZZ AIR

Планът за стартиране на WIZZ AIR е замислен през юни 2003 от шестима човека с богат авио опит, а също и с добри постижения в различни индустрии. Само за три месеца, WIZZ AIR била регистрирана и готова за полети. Компанията е бюджетно ориентирана и се фокусира върху новости по целия път на клиента. WIZZ AIR непрекъснато гледа за възможности да разшири мрежата си от дестинации и да предлага нискотарифен въздушен транспорт към и от централна и източна Европа. Настоящем предлага повече от 360 маршрута в Европа и света. Мрежата постоянно се разширява и се обявяват нови дестинации.

Официален уебсайт - https://wizzair.com

RYANAIR

RYANAIR е основана от семейство Райън с основен капитал от само 1 лира и персонал от 25 човека. Компанията стартира първия си маршрут през юли 1985 с ежедневен полет с 15 местен самолет Бандейрант от Уотърфорд, югоизточна Ирландия до Лондон, Гетуйк. Днес RYANAIR е известна европейска компания, оперираща с повече от 1600 ежедневни полети и 72 бази, свързваща 189 дестинации в 30 страни. Настоящем има персонал повече от 9500 висококвалифицирани авиационни специалисти и 30-годишен рекорд по безопасност в индустрията.

Официален уебсайт - www.ryanair.com

FLYDUBAI

FLYDUBAI е официално основана през март 2008 от правителството на Дубай, представляваща първата в града нискотарифна авиокомпания. Още от началото, компанията е посветена на идеята да направи пътуването по-просто, по-отпускащо и по-достъпно. Настоящем, 5 години след първия си търговски полет, FLYDUBAI извършва повече от 1400 полета на седмица, с над 500 пилота и 1000 човека самолетен персонал, обслужващи хиляди пътници в региона.

Официален уебсайт - www.flydubai.com