Tel: +359 878 805088
E-mail: info@taxirusebucharest.com

Бургас е най-големият град в Югоизточна България и вторият по големина на българското Черноморие. Разположен в най-западната точка на Черно море, Бургас дава името на едноименния Бургаски залив,

който е най-големият и най-вдаденият в континента на Българското Черноморие. Града е най-важният икономически, транспортен, административен и културен център в Югоизточна България. Административен център на едноименната община Бургас и област Бургас, също и седалище на регионални и национални институции.

С населението е 199 364 е четвъртият по големина град в България след София, Пловдив и Варна. Бургас е най-важният икономически, транспортен, административен и културен център в Югоизточна България.

До града се намира най-голямата в Югоизточна Европа химическа и нефтена рафинерия, представляваща най-големият работодател в страната. Там се намират международното и второто по натовареност българско летище, най-голямото българско пристанище и единственото нефтено пристанище в страната. В Бургас е разположен Черноморският риболовен флот, част от Българския военноморски флот и бреговата охрана.

Няколкото природни резервати и защитени местности, антични и средновековни селища, Черно море и ежегодните фестивали привличат множество туристи. Бургаската катедрала (кръстена на славянските апостоли Кирил и Методий) и защитената местност Пода са сред 100-те национални туристически обекта в страната. Манастирът "Света Анастасия" на едноименния остров в акваторията на Бургаския залив е единственият запазен средновековен островен манастир в Черно море.