Tel: +359 878 805088
E-mail: info@taxirusebucharest.com

Тук може да намерите полезна информация за някои интересни места като паркове, ботаническа градина и зоопарк в Букурещ.

Парк Херестрау (Parcul Herastrau)

Простиращ се на над 400 дка, от Триумфалната арка до моста Баняса, паркът притежава много атракции, включително и комплекс с лодки под наем, тенис кортове, както и доста старомоден панаир. През лятото, много тераси отварят на брега на езерото.

За да разгледате на парка, може да се повозите на ферибота около езерото или да наемете собствена лодка. Паркът е дом на музея на Селото. В района около парка има още по-големи богатства. По улиците между булевард Мирча Елиаде и булевард Киселеф има изключително красиви къщи в архитектурни стилове, вариращи от неокласика от 19-ти век до съвременно изкуство от 20-ти и модерни луксозни вили. Това е мястото, където елита на Букурещ някога е живял - и все още го прави днес.

Парк Карол I (Parcul Carol I)

Този голям парк е един от най-красивите в града и съдържа огромен паметник, в който някога са били останките на комунистическия лидер Георге Георгиу Деж, както и вечен огън, който бележи гроба на Незнайния воин.

Проектиран от френския ландшафтен архитект Едуард Редонт през 1900 г., паркът предлага приятна разходка по озеленени алеи, добър изглед на централен Букурещ (от паметника) и изобилие от възможности за снимки. През лятото, на арена Романе в парка, сцената се използва за концерти на открито. 

Ботаническа градина (Gradina Botanica)

Отворена през 1891 г., градината разполага с над 5000 разновидности на растения от Румъния и от цял свят. Градината също обхваща и красива сграда в архитектурния стил Бранковенещ, приютяваща музея на Ботаническата градина.

Тук може да се видят ръкописи, стари ботанически устройства за изследвания и колекция от артефакти, направени от растителни материали. Местните жители се отнасят към градината като към парк, а през топлите следобеди, може да видите повече млади влюбени отколкото растения.

Зоопарк в Букурещ (Gradina Zoologica)

Зоологическата градина е създадена през 1955 г. от гледна точка на "зоологически ъгли", разположени в основните паркове на столицата и гората Баняса. Между 1955 г. и 1959 г., много животни са се появили в зоопарка в Баняса, които е открит на 1 май 1959 г. и които става през 1962 г. зоопарка в Букурещ.

Зоопарка в Букурещ се простира върху площ от 5,85 хектара и притежава повече от 100 форми (вида и подвида), общо над 800 екземпляра, принадлежащи към екзотичната дива природа и местната фауна.

Едно от най-интересните места за посетителите е мястото, където има някои много красиви и интересни видове екзотични птици (различни видове папагали и декоративни птици), с модерен презентация, която се доближава до международните стандарти.