Tel: +359 878 805088
E-mail: info@taxirusebucharest.com

Тук може да намерите полезна информация за някои от най-интересните места за концерти, изложения и пазаруване в Букурещ.

Голямата концертна зала при Царския дворец (Sala Palatului)

Намираща се в непосредствена близост до Царския дворец, структурата с изпъкнал покрив е построена през 1960 г., за да приюти 3000 партийни члена, които на всеки пет години са участвали в конгрес на Комунистическата партия. На този етап, Николае Чаушеску желаел да покаже визията си за многостранно развито социалистическо общество.

Днес масовата аудитория е домакин на различни конференции и събития, включително и някои от концертите от Международния фестивал Георге Енеску.

Ромекспо (Romexpo)

Ромекспо е арена в Букурещ, Румъния. Арената се използва предимно за изложби, но също така и за провеждане на концерти и спортове на закрито. Мястото е много сходно с Токио дом.

През 2007 г. и 2009 г. е била домакин на музикален фестивал, наричан най-добрия фестивал.

Компанията се радва на международно признание и е активен член на специализирани организации като: UFI (Международна асоциация на изложбената индустрия) от 1993 г. - най-важната организация в света, както и на CEFA (Алианс на панирите в централна Европа) от 2003 г. насам.   

През 2004 г. Ромекспо става член на CENTREX (Международен изложбен статистически съюз и през 2007 г. член на EURASCO (Европейска федерация на селскостопански изложби и организатори). В същото време, Ромекспо е член-основател на ASOEXPO (Асоциация на организаторите на румънски панаири и изложения).

Червен Дракон (Dragonul Rosu)

Търговкия комплекс Червен дракон е домакин на над 5 500 магазина, които обхващат широк спектър от продукти. Продаваните тук стоки зареждат повечето магазини из цялата страна. Има една истина, която ние знаем, че нашите клиенти са доволни и затова често се връщат отново. Разнообразието от продукти е невероятно и цените са конкурентни на пазара.

В настоящия момент има девет обласи в комплекса, три от които са специализирани.  

Червен дракон 1 се състои от четири първоначално построени сгради, плюс две разширения, построени по-късно поради голямото търсене на търговски площи.

Червен дракон Мега магазин е стандартно застроена площ. Магазините са разположени на два етажа (партер и 1-ви етаж), а на 2-ри етаж има румънски и китайски ресторанти.

Червен дракон 3 е специализиран за обувки, търговския комплекс се състои от две сгради (3 и 3 разширение). Това е най-големият магазин за обувки в Румъния.

Детски свят, търговския комплекс е посветен на детските дрехи, обувки, спортни стоки, играчки и ученически пособия, открит през март 2011 г. Той е най-големият магазин по рода си в Румъния.

Червен дракон 5 и Червен дракон 6 са два нови павилиона, възстановени след пожар през лятото на 2010 г. Двете сгради отварят врати през март 2011 г.

Червен дракон 7 и Червен дракон 8 са два павилиона, в които като допълнение към обикновените стоки, които се продават в зоната, има магазини с текстил, килими, риболовно оборудване, обзавеждане и предмети от бита.

Дракон 9 - дизайн за дома е най-новият павилион в района за продажби на едро и е посветен, както подсказва и името на предмети за дома.

Най-новият проект, завършен в района е Червен дракон Ориентал. Този магазин се намира в модерна сграда с площ от около 15 000 кв. м, разположен на две нива и разполагащ с просторен паркинг с над 500 места. Червен дракон Ориентал отваря врати на 1 септември 2014 г.